בישול עונתי - ירקות השורש
עונת החורף כבר כאן, באירופה ובארה"ב החורף במלא עוצמתו ושלג רב מכסה את האדמה. ואילו כאן יש לנו "חורף משוגע" חום ביום וקור בלילה המתערבבים אחד בשני וכל זאת עם פרקי גשם קצובים. כאשר אנו מבשלים עם ירקות ופירות אנו משתמשים באותם אלו הזמינים תחת ידינו, בישול זה מכונה בישול עונתי. למרות שהחקלאות המודרנית והתעשייתית בסיוע רב של הנדסה גנטית מצליחים לייצר לנו במשך כל השנה ירקות שבעבר רק היינו חולמים לראות אותם על המדף. דוגמא טובה לכך היא שבשבועיים האחרונים אנו רואים ברשתות השיווק את עודפי תותי השדה המיועדים לייצוא לאירופה לקראת חגי הנוצרים. ישנה משפחה שלמה של ירקות - ירקות השורש, שנחשבים לירקות של חורף. עם הגשמים היורדים, מתעבים השורשים של ירקות ואלו מקבלים את ניחוח האדמה לתוכם, דבר ששום הנדסה גנטית לא תוכל להשיג.
ירקות שורש בתנור
חומרים:
1 בטטה
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 שורש סלרי
1 בצל
3 גזרים
1 שורש פטרוזיליה
מרינדה:
4 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור טחון
2 כפיות מיץ לימון
2 כפות סוכר חום
חצי כפית כמון
שקית קוקי לאפיה בתנור
אופן הכנה:
מקלפים את הירקות וחותכים לחתיכות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ. למעט הגזר שחותכים אותו לטבעות ברוחב 1 ס"מ. שמים את הירקות החתוכים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המרינדה עד שכל המרכיבים מאוחדים. שמים את המרינדה על הירקות ומערבבים היטב.
מכניסים את הירקות לשקית האפייה. שמים על תבנית ומכניסים לתנור לאפייה של שעה וחצי בחום של 180 מעלות.
קובי ערמון ? שף אישי,בעל עסק הנקרא אישישף, קובי הוא שף פרטי, בוגר תדמור,בעל טור אישי בנושא אוכל באתר מורשת, מנהל את הפורום הכל על אוכל כשר.
מבשל אירועי מזנון עד 50 איש חלבי ובשרי , מבשל בבית הלקוח אוכל ביתי , עורך סדנאות קבוצתיות ופרטיות, ומתמחה בסדנאות לגברים.
כתובת האתר שלי : http://www.kobi-chef.co.il